Koostisained:
- 375 g rullis lehttainast
- kuni 8 keskmise suurusega õuna
- 1 dl suhkrut
- kaneeli
- 1 sidrun
- Katan ahjuplaadi küpsetus paberiga ja asetan sinna peale lehttaigna. Ülejäänud taigna panen kõrvale, et hiljem suupisteid teha.
- Sõtkun taigna laiali nii, et terve plaat oleks ühtlaselt kaetud.
- Võtan 7 õuna. Pesen need ära ning lõikan nendest viilud. Asetan viilu plaadile, et teaksin kui palju viile peab veel lõikama.
- Pressin 1 sidrunist välja mahla ning lisan u, 2 dl külma vett.
- Kastan õunaviilud sinna sisse ning asetan tagasi plaadile. Sidrunivesi ei lase õuntel ahjus pruuniks tõmbuda.
- Voldin koogiääred ülesse.
- Panen ahju 200 kraadi peale sooja.
- Segan 1dl suhkrust ning kaneelist kokku segu ning katan koogi sellega.
- Panen koogi 20-30 min ahju.
- Peale koogi välja võtmist puistan peale veel kaneeli, sest parimatel õunakookidel on seda alati palju!
0 comments:
Post a Comment