Pages

Tuesday, April 27, 2010

Kerge ja kiire õunakook.

Retsept pärineb ,,Nigella ekspressi" kokaraamatust.
Koostisained:
  • 375 g rullis lehttainast
  • kuni 8 keskmise suurusega õuna
  • 1 dl suhkrut
  • kaneeli
  • 1 sidrun

  • Katan ahjuplaadi küpsetus paberiga ja asetan sinna peale lehttaigna. Ülejäänud taigna panen kõrvale, et hiljem suupisteid teha.
  • Sõtkun taigna laiali nii, et terve plaat oleks ühtlaselt kaetud.
  • Võtan 7 õuna. Pesen need ära ning lõikan nendest viilud. Asetan viilu plaadile, et teaksin kui palju viile peab veel lõikama.
  • Pressin 1 sidrunist välja mahla ning lisan u, 2 dl külma vett.
  • Kastan õunaviilud sinna sisse ning asetan tagasi plaadile. Sidrunivesi ei lase õuntel ahjus pruuniks tõmbuda.
  • Voldin koogiääred ülesse.
  • Panen ahju 200 kraadi peale sooja.
  • Segan 1dl suhkrust ning kaneelist kokku segu ning katan koogi sellega.
  • Panen koogi 20-30 min ahju.
  • Peale koogi välja võtmist puistan peale veel kaneeli, sest parimatel õunakookidel on seda alati palju!

0 comments:

Post a Comment